A munkahelyén lőttek le egy montenegrói bírót

Vágólapra másolva!
A bíróság falai között lőtt agyon hétfőn egy bírót a montenegrói Bar városában egy férfi, aki vélhetően elégedetlen volt azzal, ahogyan áldozata kezelte az ügyét.
Vágólapra másolva!

A 65 éves férfi fegyverével ment be a bari városi bíróságra, lelőtte irodájában Milorija Pejovic bírót, és combján megsebesített egy ügyvédet. A lövöldöző egy másik bíróra is tüzelni akart, de a belgrádi média szerint a fegyver csövében fennakadt a töltény.

A támadó több éven folytatott jogi vitát saját édesanyjával a bari bíróságon. Korábban a meggyilkolt bíró vezette a polgári jogi eljárást, és vélhetően az ügy kezelése miatt haragudott meg reá a lövöldöző férfi.

Montenegróban néhány hete ugyancsak meggyilkoltak egy magas rangú belügyi nyomozót, Slavoljub Scekicet, aki a szervezett bűnözés terén elért eredményeit tette volna publikussá. Az eddig ismeretlen gyilkos éjjel, háza előtt várta be a férfit, és hátulról két rövid sorozattal végzett vele. Néhány kilóméterrel távolabb leállított lopott terepjárójába időzített bombát szerelt, amely a kiérkező rendőrök nyomozása közben robbant fel. Áldozata csak azért nem volt a robbanásnak, mert a rendőrök egy előző hasonló esetből tanultak és nem közelítették meg a gyanús autót. A robbanás megsemmisítette az elkövető nyomait, így a montenegrói rendőrség még mindig "a sötétben tapogat".

MTI - [origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!