A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Sárkánykirály-tájfun pusztít Tajvanon

Vágólapra másolva!
Heves esőzéssel kísért szélvihar következtében egy ember életét vesztette és 46-an megsebesültek Tajvanon. A forgószél házakat döntött romba, és megbénította a légi forgalmat.
Vágólapra másolva!

Óránként kétszázhuszonhét kilométeres szélsebességgel zúdult Tajvanra vasárnap a Lungvang (Sárkánykirály) tájfun, egy ember halálát, 46 sérülését és tetemes anyagi károkat okozva. A halálos áldozatot - egy hatvanéves férfit - összeomlott házának romjai alatt találták meg. Egy nőt elsodort egy folyó, amely kilépett medréből a vihar nyomán. A nőt eltűntként tartják nyilván. Több ház összeomlott, félmillió otthon áram nélkül maradt.

A forgószél ablakok sokaságát törte be, köztük üvegfalú szállodák hatalmas üvegtábláit. Leszaggatott számos háztetőt, egyebek között egy műemlék templom értékes cseréptetőzetét is. Helyi televíziók híradói olyan képeket mutattak, amelyeken a nagy erejű vihar által egymásra dobált autók láthatók.

A légi forgalmat leállították, ezért Csen Suj-pien (Chen Shui-bian) elnök sem tudott hazatérni közép-amerikai látogatásáról. A légi közlekedéshez hasonlóan leállt a vasúti forgalom is Tajvanon. Kína délkeleti Fucsien (Fujian) tartományának partjain 300 ezer embert kitelepítettek a közeledő forgószél miatt.

[origo]/MTI

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!