A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaNorvégia-Magyarország
HUNPóta Georgina
10:00AsztaliteniszYu-Bin Shin-Georgina Pota
HUNTóth Krisztián
10:50CselgáncsKrisztian Toth-Alex Cret
HUNGercsák Szabina
10:50CselgáncsAoife Coughlan-Szabina Gercsak
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Italy
NyílNyíl

Szabadon engedtek félezer iraki foglyot

Vágólapra másolva!
Az amerikai hadsereg szabadon engedett vasárnap 509 iraki foglyot, mert bebizonyosodott, hogy nem követtek el semmiféle bűncselekményt, és nincs közük fegyveres támadáshoz sem. A kiszabadult foglyok közt van két újságíró is.
Vágólapra másolva!

A vasárnap reggel elengedett embereket három helyen, a Bagdadtól nyugatra fekvő hírhedt Abu Graib börtönben, a dél-iraki Bucca táborban és a Szulejmáníja közelében fekvő Suse táborban tartották fogva. Az amerikai hadsereg fogságában lévő irakiak száma folyamatosan 12 ezer körül van azóta, hogy az amerikai-brit haderő 2003-ban megszállta az országot.

A Reuters brit hírügynökség közleményben erősítette meg, hogy a kiszabadult személyek között van két munkatársa, a tavaly augusztusban letartóztatott Ali al-Mashadani operatőr és a szeptemberben őrizetbe vett Mazsed Hamid, a Reuters és az al-Arabíja műholdas arab hírtévé közös tudósítója.

A Reuters hírügynökség azt közölte: "komoly kételyei vannak" a tekintetben, vajon törvényesen tartották-e fogva munkatársait ilyen hosszú ideig mindenféle vádemelés nélkül. További három, a nemzetközi médiának dolgozó újságírót tartanak fogva Irakban minden indok nélkül, köztük a Reuters tell-afári külsős operatőrét és a CBS amerikai tévé moszuli kameramanját.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!