Újraválasztották New Orleans polgármesterét

Vágólapra másolva!
Újra polgármesterré választották szombaton New Orleansban Ray Nagint, aki népszerűségét annak köszönhette, hogy Katrina hurrikán pusztítása után élesen bírálta a mulasztásokat elkövető hatóságokat.
Vágólapra másolva!

Nyolc hónappal a Katrina hurrikán pusztításai után újraválasztották szombaton az amerikai New Orleans-ban a város polgármesterét, Ray Nagint.

A nem hivatalos végeredmény szerint a színes bőrű polgármester a szavazatok 52 százalékát szerezte meg, míg riválisa, Mitch Landrieu, Louisiana állam helyettes kormányzója a voksok 48 százalékát kapta meg.

A szavazók közül sokan buszokkal csupán erre az alkalomra tértek vissza a városba a szomszédos államokból, ahol átmeneti menedéket leltek, miután a Katrina elpusztította otthonaikat. A választás első fordulóját áprilisban tartották, szombaton a két legtöbb szavazatot szerzett jelölt küzdött meg egymással.

A város jelenlegi vezetője a hurrikán pusztításai idején nagy népszerűségre tett szert, mivel a védekezés kapcsán elkövetett mulasztások miatt élesen bírálta a szövetségi hatóságokat, illetve az amerikai kormányt. Az elmúlt időszakban azonban Ray Nagin is támadások középpontjába került, mivel az újjáépítési munkálatok nagyon vontatottan haladnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről