Tilos a szünidő a henyélő kirgiz minisztereknek

Vágólapra másolva!
A kirgiz elnök megtiltotta minisztereinek, hogy szabadságot vegyenek ki, büntetésül lustaságuk miatt - írja a BBC. Kurmanbek Bakijev államfő azt mondta, senki nem mehet szabadaságra, amíg az országot érintő kulcskérdésekben nem történik előrelépés. Mióta a tavalyi forradalom az államfői székbe juttatta, Bakijev azért küzd, hogy megfékezze a bűnözést és javítson az ország helyzetén.
Vágólapra másolva!

"Ideje dolgozni, nem pedig henyélni" - jelentette ki egy kormányülésen Kurmanbek Bakijev. A kirgiz elnök megtiltotta kormánya tagjainak, hogy szabadságra menjenek. A jelentések szerint így fenyegette meg őket: "Ha tudomást szerzek arról, hogy valamelyik miniszter december előtt elmegy vakációra, megteszem a szükséges intézkedéseket." Bakijev fegyelmezetlenséggel vádolta a minisztereket, és közölte, a tilalom addig marad érvényben, amíg a tárcavezetők áttörést nem érnek el olyan témákban, mint a 2007-es költségvetés és az ország fűtési rendszerének felkészítése a télre.

Az államfő azt is kikötötte a minisztereknek, hogy rövidítsék le külföldi utazásaikat és koncentráljanak a hazai ügyekre. A BBC úgy tudja, a térségben általános jelenség, hogy a kormány tisztségviselői többhétnyi szabadságot vesznek ki júliusban és augusztusban, ezzel egész nyárra megbénítva a politikai életet.

Bakijev tavaly márciusban került hatalomra, amikor felkelés űzte el Askar Akajev addigi elnököt. Szakértők azonban azt állítják, irányítása alatt az ország politikai instabilitástól és erőszakos cselekményektől szenved.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről