Ötödik madárinfluenza-áldozat Egyiptomban

Vágólapra másolva!
Madárinfluenzában meghalt egy fiatal nő csütörtökön Egyiptomban: ő a szárnyasok terjesztette betegség ötödik halálos áldozata az arab országban.
Vágólapra másolva!

Az egészségügyi minisztérium közlése szerint a 27 éves nőt hétfő este szállították kórházba Kairóban. A fővárosban élő fiatal nő nem a fővárosban, hanem a tőle nyolcvan kilométerre északra fekvő Menufíja kormányzóságban lévő szülővárosában fertőződött meg a H5N1-es vírussal.

Egyiptomban eddig 13 esetben bizonyosodott be, hogy az emberre is veszélyes H5N1 vírus okozta a fertőzést, s a betegek közül öten haltak meg, valamennyien nők. Az arab országban a kórokozó megjelenését először februárban mutatták ki szárnyasok szervezetében, az első emberi fertőzést március közepén észlelték.

Eközben az elefántcsontparti kormány elrendelte, hogy gyűjtsék be és semmisítsék meg az abidjani piacokon árusított szárnyasokat, mert legalább három olyan fertőző gócot találtak, ahol a H5N1-es vírus pusztított. Alphonse Douaty állattenyésztési miniszter közölte, hogy az intézkedés a jövő hétfőn lép életbe.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről