A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Leváltották az észak-koreai miniszterelnököt

Vágólapra másolva!
Felmentették hivatalából Pak Pong Csu észak-koreai miniszterelnököt, és a helyére Kim Jong Il tengeri és szárazföldi szállítási minisztert, korábbi védelmi minisztert állították. A hivatalos KCNA hírügynökség adott erről jelentést szerdán, de nem közölt semmilyen indoklást.
Vágólapra másolva!

A kommunista Észak-Koreában minden hatalom Kim Dzsong Il kommunista pártfőtitkár, hadsereg-főparancsnok, illetve az általa vezetett Nemzetvédelmi Bizottság kezében összpontosul.

A kormány és annak feje alá van rendelve ennek a testületnek és a Koreai Munkapártnak. Csakis Kim Dzsong Il hozhatta a döntést, amelyre az évente csak egyszer vagy kétszer ülésező Legfelsőbb Népi Gyűlés, Észak-Korea névleges parlamentje szerdán ütötte rá a pecsétjét. A KCNA a Legfelsőbb Népi Gyűlés ülésszakának lezárásáról adott hosszú tudósításának legvégén említette csak meg - mintegy mellékesen - a miniszterelnök leváltását.

Pak 2003-ban kapta kinevezését. Megfigyelők szerint az lett volna elsődleges feladata, hogy talpra állítsa az ország halódó gazdaságát. A 62 éves Kim Jong Il kinevezése új kormányfővé annak a jele lehet megfigyelők szerint, hogy a hadsereg az eddigieknél is kiemelkedőbb helyet kap Észak-Korea életében.

Különösen figyelemre méltó ez a személyi változás a kormány élén most, amikor nagy diplomáciai nyomás nehezedik Phenjanra annak érdekében, hogy teljesítse az atomprogramjáról folytatott hatoldalú tárgyalásokon aláírt februári megállapodásban vállalt kötelezettségét és szombatig zárja le fő atomreaktorát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!