A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1

Fred Thompson színész indul az USA elnökválasztásán

Vágólapra másolva!
A népszerű Esküdt ellenségek című krimisorozatból ismert Fred Thompson színész, volt szenátor szerda este, a hatmilliós nézettségű Jay Leno show-ban jelentette be, hogy indul a republikánus jelöltségért a 2008-as amerikai elnökválasztáson. Elemzők szerint a késői versenybe szállás ellenére nem rosszak Thompson esélyei, mert ismertsége előnyére válik.
Vágólapra másolva!

"Megpályázom az Egyesült Államok elnöki tisztét" - közölte a felvételről sugárzott tévéinterjúban Fred Thompson színész szerda este. Az Esküdt ellenségek (Law and Order) című tévésorozat 65 éves sztárja, Tennessee állam egykori szenátora alaposan felforgathatja a republikánus elnökjelölt-aspiránsok rangsorát; a legkövetkezetesebb középutas konzervatív pályázóként szeretné elnyerni a szavazók bizalmát.

Az NBC televízió Jay Leno show-jában Thompson világosság tette: támogatja az Egyesült Államok iraki szerepvállalását, egészen addig, "amíg a feladatunkat nem teljesítjük". Szerinte a legrosszabb dolog, ami Amerikával megtörténhet, az az, ha gyengének és megosztottnak hiszik.

Az indulását régóta lebegtető politikus már kedden e-mail üzenetben közölte a sajtóval: hónapokig vizsgálta, érdemes-e indulnia, és pozitív választ kapott. Sok támogatója szemére veti, hogy túl későn lép be a versenybe, de független elemzők úgy látják, ismertsége miatt nem lesz nehéz behoznia a hátrányt.

A közvélemény-kutatásokban korábban is szerepeltetett Thompson szilárdan tartja második helyét a republikánus politikusok népszerűségi rangsorában Rudy Giuliani volt New York-i polgármester mögött. Utóbbinak 25 százalékos a támogatottsága, Thompsonnak 21, a harmadik helyen Mitt Romney volt massachusettsi kormányzó áll 17 százalékkal.

Elemzők azt is megjegyzik: a George Bush kormányzásából kiábrándult konzervatív szavazótábor nosztalgiával gondol vissza a néhai - szintén színészként indult - Ronald Reagan elnökségére. Sokan, akik a jelenlegi nyolcfős kormánypárti jelöltaspiránsi mezőny egyik tagjával sincsenek kibékülve, Thompsonban látják a reményt a konzervatív aranykor visszahozatalára.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!