Gyilkossággal is vádolhatják Jozef Fritzlt

Vágólapra másolva!
Az osztrák ügyészség azt vizsgálja, hogy milyen körülmények között halt meg az amstetteni vérfertőző apa hetedik, saját lányától született gyermeke. Ha a csecsemő láthatóan beteg volt, és az apja ennek ellenére sem hívott hozzá orvost, akkor gyilkosság miatt is vádat emelhetnek ellene.
Vágólapra másolva!

Jozef Fritzl elmondása szerint saját lánya hét gyermeket szült neki, de egyikük - egy ikerpár egyik tagja - háromnapos korában meghalt. A holttestet a vérfertőző apa egy kályhában elégette.

A Kurier című osztrák lap pénteki száma szerint az ügyészség a rendőrség bevonásával most azt vizsgálja, milyen körülmények között halt meg a csecsemő. Amennyiben sikerül bizonyítani, hogy az apa felismerhette a gyermek állapotának súlyosságát, de ennek ellenére sem hívott hozzá orvost, akkor a segítségnyújtás elmulasztásával elkövetett gyilkosság miatt is vádat emelhetnek ellene.

A személyi szabadság megsértésével, nemi erőszakkal és vérfertőzéssel gyanúsított mérnök házát a Die Presse információi szerint most különlegesen képzett kutyákkal vizsgálják át. A vérszagot érzékelő ebek segítségével akarják kizárni annak a lehetőségét, hogy felderítetlenül maradjon egy rejtett zug, ahová valaki be van vagy be volt zárva. A jövő héten radarokkal is átfésülik a több száz négyzetméter alapterületű épületet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!