Csomagba rejtett bomba robbant egy szocsi strandon

Vágólapra másolva!
Két ember meghalt, négyen pedig megsebesültek, amikor egy csomagba rejtett bomba felrobbant a fekete-tengeri üdülőhely, Szocsi egyik strandján. A parttól nem messze heverő dobozt a két áldozat találta meg, és nyitotta ki.
Vágólapra másolva!

Robbanás történt csütörtökön délelőtt a fekete-tengeri orosz üdülőparadicsom, Szocsi egyik strandján, két ember életét vesztette, továbbá négyen megsérültek. A szemtanúk szerint egy férfi és egy nő együtt ment a strand felé, amikor megláttak egy csomagot, amely a víztől 5-7 méterre hevert. A nő lehajolt és felemelte, a csomag azonnal felrobbant, s mindketten a helyszínen szörnyethaltak.

Rendőrségi források szerint a férfi egy 29 éves orosz állampolgár volt, míg a 22 éves nő ukrán. Az egyik sérült állapota súlyos, a robbanás letépte az egyik lábát. Azt egyelőre nem tudni, milyen szerkezet robbant fel, de olyan erejű volt a detonáció, hogy a robajt egy kilométeres körzetben hallani lehetett. A strandot kiürítették, további robbanószerkezeteket nem találtak, a nyomokat még vizsgálják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről