A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Másik ügyben elítélték Malina Hedvig állítólagos támadóját

Vágólapra másolva!
Középiskolás fiatalok bántalmazásáért ítélt felfüggesztett börtönbüntetésre négy fiatalt a szlovákiai nyitrai járási bíróság hétfőn. Egy szlovák kereskedelmi televízió szerint az elítéltek között van az a férfi is, aki 2006 nyarán megverte Malina Hedviget, a csallóközi diáklányt.
Vágólapra másolva!

Néhány hónapos felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt négy fiatal férfit hétfőn a járási bíróság a szlovákiai Nyitrán, mert tavaly októberben a városi Régi Színház előtt fiatalokat bántalmaztak - jelentette a TASR szlovák hírügynökség. A Markíza kereskedelmi televízió szerint az egyik elítélt ugyanaz, mint aki megtámadta Malina Hedviget, a nyitrai egyetem magyar nemzetiségű hallgatóját. Részleteket a televízió nem közölt.

A csallóközi lány azt állítja, hogy két ismeretlen azért verte meg az utcán 2006 nyarán, mert magyarul beszélt. A rendőrség két hétig nyomozott a tettesek után, aztán arra a következtetésre jutott, hogy a lány találta ki az egészet, ezért vizsgálat indult ellene. A legfőbb ügyészség 2007 őszén vette át az ügyet, de érdemi fejlemény azóta sincs.

A hétfőn elítélt négy férfi közül három fejenként három hónapos - másfél évre felfüggesztett -, míg egy két hónapos - egy évre felfüggesztett - szabadságvesztést kapott. A bőrfejűek középiskolás diákokat támadtak meg a színház előtt. Ez az eset két héttel azután történt, hogy mintegy 10-15 neonáci fiatal diákokra támadt és néhányukat megsebesítette.

Ján Stark, a nyitrai regionális rendőrség akkori igazgatója néhány nappal az incidens után azt állította, hogy mindez nem történt meg. "Öt kamera felvételeit ellenőriztük, harminc ember foglalkozott az üggyel. Senki közülük semmit nem látott, semmit nem talált" - jelentette ki Stark. Hasonlóan nyilatkozott Robert Kalinák belügyminiszter. "Kétszer ellenőriztem a nyitrai Régi Színháznál történt esetet. Mindenki azt állította, hogy nem történt semmi" - állította Kalinák egy héttel az incidens után. A nyitrai regionális bíróság ezekkel az állításokkal szembehelyezkedve ítélte feltételes börtönbüntetésre a támadókat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!