Sztrájkolnak a menekültek ellen egy délolasz szigeten

Vágólapra másolva!
Sztrájkot hirdette a délolasz Lampedusa szigeten élők, mert a kormány újabb menekülttábort akar építeni a kis szigeten. A menekültek szombaton kitörtek a jelenlegi táborból, ők a napokban gyorsított kitoloncolás ellen tiltakoztak.
Vágólapra másolva!

A dél-olaszországi Lampedusa szigetének lakosai munkabeszüntetést terveznek keddre amiatt, hogy a Berlusconi-kormány újabb menekültbefogadó központot akar ott létesíteni - jelentette be a sziget polgármestere.

Szombaton több száz illegális bevándorló tört ki a szigeten működő menekülttáborból. A tábor 1300 lakójából mintegy 700 özönlött ki a túlzsúfolt létesítményből, és a sziget polgármesteri hivatala előtt csatlakozott a helyi lakosok tüntetéséhez.

Utóbbiak az újabb befogadó központ terve ellen tiltakoztak, a kiszabadult menedékkérők viszont amiatt, hogy az Észak-Afrikához közel fekvő, alig 20 négyzetkilométeres szigeten péntek óta egy új "személyazonosító és kiutasító központ" működik, amelynek révén az olasz hatóságok az eddiginél gyorsabb eljárásban hazatoloncolhatják őket, és hogy igen rossz körülmények között tartják őket fogva a túlzsúfolt táborban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!