Nem keresik tovább a lezuhant Airbust

Vágólapra másolva!
Leállította a kutatást a brazil haditengerészet a június elsején lezuhant Airbus után, mivel már nem számítanak arra, hogy bármi lényegeset találhatnak. A franciák azonban még kitartanak: ők a fekete dobozt próbálják megtalálni, ami már csak egy hétig sugároz jeleket. A gép 228 emberrel a fedélzetén zuhant az Atlanti-óceánba.
Vágólapra másolva!

A brazil hadsereg bejelentette: abbahagyják a kutatást a közel egy hónapja az Atlanti-óceánba zuhant francia Airbus maradványai után. Eddig 51 holttestet találtak meg a 228 főnyi utasból és szeélyzetből a BBC szerint.

Az újabb holttestek megtalálása lehetetlen - mondta a brazil hadsereg szóvivője. Azonban a franciák kutatóexpedíciója folytatódik: ők a repülő fekete dobozát keresik a tengerben. A készülék még július 2-ig bocsát ki jeleket, amik segítik a fellelését.

Henry Munhoz, a brazil légierő szóvivője elmondta, "kilenc napja találtunk utoljára újabb holttesteket". Szerinte "lehetetlen, hogy még több halottat vagy maradványokat találjanak" azon a területen, ahol a kutatás folyt.A baleset oka még mindig nem tisztázott - írja a BBC. Az Airbus lezuhanásának legvalószínűbb okaként a külső sebességmérő berendezés meghibásodását tartják számon. A francia állami nyomozóiroda július 2-án adja ki jelentését a katasztrófáról.

Az Air France légitársaság Airbus 330 típusú gépe Rio de Janeiróból tartott Párizsba, amikor június 1-én eltűnt az óceán felett. A gépen utazó 228 ember szinte biztos, hogy életét vesztette. Az utasok között négy magyar állampolgár és egy szlovákiai magyar is volt. Ez volt az Air France történetének legsúlyosabb katasztrófája.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről