A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Brit nagykövetségi dolgozókat vettek őrizetbe Teheránban

Vágólapra másolva!
Őrizetbe vettek nyolc brit nagykövetségi alkalmazottat Teheránban. Irán azzal vádolja őket, hogy tevékenyen részt vettek az elnökválasztás utáni zavargások szításában. A brit külügyminiszter a nyolc ember azonnali szabadon bocsátását követeli.
Vágólapra másolva!

Örizetbe vették Nagy-Britannia teheráni nagykövetségének nyolc helyi alkalmazottját az iráni hatóságok. Azzal vádolják őket, hogy tevékenyen részt vettek az elnökválasztások utáni zavargásokban - jelentette vasárnap a Farsz iráni hírügynökség.

A Farsz a forrás megjelölése nélkül azt írja, hogy az őrizetbe vett követségi dolgozóknak Irán szerint "jelentős szerepük volt" a közelmúltbeli eseményekben. "Ez a csoport tevékeny szerepet vállalt a közelmúltbeli zavargások szításában" - olvasható a tudósításban. A teheráni angol nyelvű Press tévé hasonló tartalmú hírt közölt iráni forrásokra hivatkozva.

Nagy-Britannia a letartóztatott követségi alkalmazottak azonnali szabadon bocsátását követeli Teherántól - mondta vasárnap David Miliband brit külügyminiszter, aki a görögországi Korfun az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet értekezletén vett részt. Miliband "zaklatásnak és megalázónak" minősítette a teheráni hatóságok eljárását, amely London számára "teljesen elfogadhatatlan". "Épen szeretnénk szabadon látni őket" - mondta a brit diplomácia vezetője.

Gordon Brown brit miniszterelnök kedden jelentette be, hogy Nagy-Britannia kiutasít két iráni diplomatát, miután Teherán előzőleg ugyanezt tette két brit diplomatával. Az iráni külügyminisztérium közölte, hogy Teherán fontolóra veszi a Nagy-Britanniával fenntartott kapcsolatok alacsonyabb szintre süllyesztését, a hírszerzést felügyelő iráni miniszter pedig azt állította, hogy egyes, brit útlevelekkel rendelkező személyek részt vettek a választás utáni erőszakos cselekményekben Iránban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!