Kényszerleszállást hajtott végre egy Malév-gép

Vágólapra másolva!
Kényszerleszállást hajtott végre egy Malév-gép Salzburgban, miután meghibásodott a bal hajtóműve - olvasható az osztrák köztévé honlapján. A gépen 51 utas volt. A Malév szerint kisebb hiba történt, ilyenkor kötelező megszakítani a repülést.
Vágólapra másolva!

Kényszerleszállást hajtott végre a Malév egy Budapest-Genf között közlekedő járata csütörtök este Salzburgban 51 utassal a fedélzetén. A Dash 8-400 típusú propelleres gép tegnap este 19 óra körül kényszerült leszállni, mivel leállt a bal hajtóműve - mondta az ORF osztrák köztévének Alexander Klaus, a salzburgi reptér szóvivője. A kényszerleszállás egy hajtóművel is sikerült. "Egy ilyen kényszerleszállás egy képzett pilótának nem jelent problémát" - mondta Klaus, aki szerint a gépnek éjszakára Salzburgban kellett maradnia, ezért az utasokat szállodában helyezték el.

"A baloldali motor mellett ültem, és egyszer csak azt láttam, hogy a propeller nem forog. Az ember ilyenkor természetesen ideges lesz" - mondta az ORF-nek egy német utas, aki szerint szinte azonnal közölték velük, hogy tíz percen belül leszállnak Salzburgban. Az ORF szerint az utasok többsége elégedetten nyilatkozott a személyzetről: "Amikor leszálltunk, mindenki tapsolt és boldog volt" - mondta egyikük. Az ORF információi szerint valószínűleg csak kisebb meghibásodásról van szó, pénteken hozzálátnak a gép megjavításához.

Az [origo]-nak a Malév szóvivője Hegedűs Ádám azt mondta: kisebb hiba lépett fel, az egyik hajtóműben csökkent az olaj, a gépnek ezért kellett megszakítania az utazást. Hegedűs szerint ilyen esetben a pilótáknak kötelező leszállniuk a legközelebbi reptéren. "A járaton utazó 51 utas szállást kapott, és pénteken az egyik partner légitársaság fedélzetén, átszállással juttatja el őket Genfbe. A repülőgép műszaki hibáját elkezdték kijavítani" - mondta a szóvivő.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!