A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Elkezdik a BP megsérült olajkútjának végleges lezárását

Vágólapra másolva!
Hétfőn kezdhetnek hozzá a Mexikói-öbölben megsérült olajkút végleges lezárásához. A művelet egy hétig tart majd, és a végén teljesen bebetonozzák az öblöt olajjal beszennyező kutat.
Vágólapra másolva!

Várhatóan hétfőn kezdik meg véglegesen lezárni a mexikói-öbölben megsérült olajkutat -. Jelentette a BBC. A kármentesítési munkálatokat felügyelő tisztviselők szerint előbb magába a kútba fecskendeznek cementet és iszapot, majd 5-7 nap múlva a mellette fúrt mentesítő kúton keresztül a kút aljába is.

A tervek szerint a kútba fecskendezett nehéziszappal visszanyomják az olajat és a gázt a földkéreg rétegei közé, majd cementtel lezárják a kutat felül, és a mentesítő kúton keresztül alul is.

Ezzel az utóbbi intézkedéssel zárják le végelegesen a kutat, amelyből egy, a Deepwater Horizon olajfúró-platformon április 20-án történt robbanás után kezdett ömleni az olaj. A robbanásban meghalt 11 ember, és a kútból pedig napi 60 ezer hordó (9.5 millió liter) nyersolaj folyt ki az öböl vizébe. Az olajkatasztrófa hatalmas környezeti károkat okozott, és súlyosan érintette az öböl környéki államok partvidékét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!