Öngyilkos lett egy ámokfutó a texasi egyetemen

Vágólapra másolva!
Gépkarabéllyal kezdett lövöldözni egy férfi a texasi egyetem könyvtárában, de végül csak saját magát lőtte agyon. Az egész környéket lezárták.
Vágólapra másolva!

Helyi idő szerint kedden reggel hermetikusan lezárták a texasi egyetem austini campusát, miután egy férfi az egyetemi könyvtárban lövöldözni kezdett egy AK-47-essel. Előbb összevissza lövöldözött, majd maga ellen fordította a fegyverét, és öngyilkos lett - írja a CNN. A gyanúsított személyazonosságát, vagy indítékát eddig nem közölték.

Senki más nem sérült meg - jelentette be Robert Dahlstrom, az austini rendőrség vezetője. A rendőrség egy ideig egy másik férfit is keresett az épületben, és az épületeket elrejtett bombák után kutatva is átvizsgálták. Kedden minden előadás elmaradt az egyetemen, ahol reggel kilenc óra előtt jelentek meg mentők, kommandós osztagok, és rendőrségi helikopterek.

A lövöldözőről délelőtt fél tízkor jelent meg egy riasztás az egyetem honlapján. "Egy állítólagos lövöldöző meghalt a könyvtárban, a rendőrség egy másik gyanúsítottat keres. Ha a campuson kívül vagy, ne gyere a közelébe. Ha ott vagy, zárkózz be, és ne hagyd el az épületet. Minden előadás elmarad" - állt az üzenetben.

A CNN-nek nyilatkozott Randall Wilhite professzor, aki szembe találkozott a lövöldözővel. Egy fekete ruhás, símaszkot viselő férfit látott, miután meghallotta a lövéseket, és látta a minden irányba menekülő diákokat. A férfi a könyvtár felé rohant, miközben a kezében tartott fegyverrel véletlenszerűen, több irányba lövöldözött. "Épp velem szembe került, de nem hagyta abba a futást, hanem három lövést adott le a föld felé, majd elfutott a könyvtár felé. Fel sem fogtam, ami történt, amíg nem láttam meg a golyónyomokat a földön" - mondta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!