A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
09:00VívásAnna Marton-Katherine Paredes
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Egyre több áldozatot szed az Európában tomboló tél

időjárás, tél, havazás, Európa, Németország
Vágólapra másolva!
Tovább bénítja az európai közlekedést a kemény fagyokkal és intenzív havazással járó ítéletidő, amely már több tucat áldozatot szedett. Európa légi közlekedésében eluralkodott a káosz, Németországban pedig a hó miatt leálltak az intercity-vonatok is.
Vágólapra másolva!

Egyre több ember veszti eddig életét a rendkívül intenzív havazás és a kemény fagyok miatt Európában - írja a BBC. Lengyelországban, ahol az elmúlt napokban -33 Celsius-fokot is mértek, a helyi rendőrség szerint szerdáig 18-an, csütörtökön újabb 12-en fagytak meg az utcán: az áldozatok főleg hajléktalanok. Oroszországban három fagyhalálról számoltak be, Németországból két halottat jelentettek a hatóságok. Az egyik német áldozat egy 73 éves férfi, akit hólapátolás közben ütött el egy vonat.

Csütörtökön Szlovákiában is meghalt két ember egy közlekedési balesetben, amelyet a hó okozott. A BBC szerint Csehországból is több halálos balesetet jelentettek, és a hideg idő 5 áldozatot követelt Litvániában is.

A folyamatos havazás miatt továbbra is akadozik a közlekedés Európa-szerte, egyre súlyosabb a helyzet a légi és a vasúti közlekedésben. Rengeteg nemzetközi reptér zárt be a havazás miatt, ezért a legnagyobb, nyitva tartó európai reptereken is komoly késések, járatkimaradások vannak. A BBC szerint a hatalmas késések többek között a londoni Hearthrow, a párizsi Charles de Gaulle, az amszterdami Schiphol, a berlini Tegel és a düsseldorfi reptereket is érintik. Bár más okból, de bezárt a madridi és több spanyol reptér, mert a légiirányítók közül sokan nem mentek dolgozni, feltehetően bujtatott sztrájk miatt.

Németországban a nagy sebességű intercity-vonatok teljesen leálltak a havazás miatt, ezért több ezer utas volt kénytelen a vonatokban tölteni az éjszakát. A kontinenst Nagy-Britanniával összekötő Eurostar vasúttársaság pedig bejelentette, hogy vasárnapig jelentősen csökkentett menetrenddel közlekedik, és hétfőig már nem ad el több jegyet a vonalaira (a magyar vasúti helyzetről itt olvashat).

A közúti közlekedés Nyugat-Európában szintén több helyen megbénult: Franciaország nyugati részén több száz autós rekedt a hó fogságában, Belgiumban pedig 650 kilométer hosszú dugó alakult ki az utakon.A havazás a magyar utakon is gondokat okoz, erről itt talál részleteket.

Észak-Európában a Szibériából beáramló hideg levegő miatt az ilyenkor szokásosnál 5-10 Celsius-fokkal hidegebb hőmérsékleteket mérnek, és az előrejelzések szerint a hétvégén sem javul az idő, miközben továbbra is erősen havazik. Dániában mobilizálták a hadsereget, hogy át tudják juttatni a vészhelyzetben szükséges járműveket a hóval elzárt területekre.

Közben a Balkánon a hó helyett a heves esőzések okoznak gondot: Albániában, Boszniában, Szerbiában és Montenegróban komoly áradások kezdődtek. A duzzadó folyók és patakok miatt több mint 1000 embernek kellett elhagynia az otthonát a régióban, több területen pedig vészhelyzetet hirdettek a hatóságok.

Albániában az áradások okozzák a legnagyobb problémát, eddig 8 ezer embert kellett kimenteni, mert a víz elöntött 3 ezer házat. A Shkodrai-tó vidékén a legsúlyosabb a helyzet, kiáradt a tó és a Buna folyó is, és beborított 13 ezer hektár területet, valamint elszigetelődött hat ezer ház.

Forrás: AFP
Hatalmas dugók alakultak ki a hó miatt

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!