A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Megütötték a magyar nagykövetet egy minszki tüntetésen diplomaták szerint

Vágólapra másolva!
Név nélkül nyilatkozó diplomaták szerint rendőrök megütötték a Fehéroroszországba delegált magyar nagykövetet egy Alekszandr Lukasenko elleni decemberi tüntetésen - olvasható a UPI hírügynökség honlapján. A minszki nagykövetség szerint nem volt semmilyen ütés.
Vágólapra másolva!

Bár Magyarország hivatalosan tagadja, két, név nélkül nyilatkozó, vezető beosztású diplomata is megerősítette, hogy a rendőrök megütötték Magyarország Fehéroroszországba delegált nagykövetét, Kontra Ferencet - közölte a UPI hírügynökség az EUobserverre hivatkozva.

A két diplomata úgy tudja, Kontrát december 19-én ütötték fejen a rendőrök egy, a parlamenti választások állítólagos elcsalása elleni tüntetésen Minszkben. A UPI úgy tudja, Kontrát jelenleg egy minszki kórházban ápolják szemproblémája miatt, de Kontra szerint nem az ütés miatt van kórházban.

Egy harmadik, meg nem nevezett forrás az EUobservernek azt mondta, hogy a tüntetésen egy másik magyar diplomatát és a litván nagykövetet is bántalmazták a rendőrök. Kontra helyettese, Daróczi László azt mondta az EUobservernek, hogy "utánajártam, és nem volt semmilyen ütés".

Az Európa utolsó diktatúrájának nevezett Fehéroroszországot 16 éve irányítja Alekszandr Lukasenko elnök. Legutóbb a december 19-i választáson választották újra, amely után tízezrek vonultak utcára az állítólagos csalások ellen tüntetve. Lukasenko bejelentése szerint a tüntetések után 639 embert vettek őrizetbe. Lukasenko visszautasította a választás tisztaságát megkérdőjelező nyugati bírálatokat, és banditizmusnak minősítette az erőszakkal elfojtott tüntetéseket. A választás körülményeiről bővebben ebben a cikkünkben olvashat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!