Szabadságáért lemondott vagyonáról az elűzött egyiptomi elnök felesége

Hoszni Mubarak elnök távozását követelő tüntetők, tüntetés, zavargás, Egyiptom, Kairó
Vágólapra másolva!
Óvadék ellenében kiengedték az előzetes letartóztatásból Suzanne Mubarakot, az elűzött egyiptomi elnök feleségét, miután lemondott vagyonáról, 730 ezer amerikai dollárért vásárolt villájáról, és két bankszámláján lévő összesen 3,4 millió dollárnyi egyiptomi fontról.
Vágólapra másolva!

Kedden délután az egyiptomi ügyész elrendelte, hogy óvadék ellenében helyezzék szabadlábra Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnök feleségét. Az ügyész az óvadék összegét nem közölte. A hatalomból márciusban elűzött Mubarak felesége ellen korrupciós vádakkal indítottak eljárást. Azzal gyanúsítják, hogy törvénytelen eszközökkel szerezte vagyonát, hetvenéves nő rosszul lett, amikor ismertették vele a döntést, és szívroham gyanújával a sarm-es-sejki kórházba szállították, ahol 83 éves férjét már hosszabb ideje kezelik.

Kedden Suzanne Mubarak ügyvédje három meghatalmazást nyújtott be a hatóságoknak, amelyekben megbízója lemond Kairóban lévő, 730 ezer amerikai dollárnak megfelelő összegért vásárolt villájáról, és jótékonysági célra ajánlja fel két bankszámláján lévő összesen 20 millió egyiptomi font (3,4 millió dollár) pénzét.

A vagyonátruházás előtt Mohamed al-Gindi egyiptomi igazságügyi miniszter úgy nyilatkozott az al-Arabíja hírtelevízióban, hogy ha Suzanne Mubarak visszaadná a vád szerint törvénytelen eszközökkel szerzett pénzt, leállítanák az ellene folyó eljárást. Miután a volt elnök felesége megtette, amit vártak tőle, az egyiptomi főügyész elrendelte őrizete megszüntetését - közölte újságírókkal egy bírósági alkalmazott.

Az igazságügyi minisztérium ezután kiadott közleménye szerint a szabadlábra helyezés megtörtént. Hírügynökségi értesülések szerint Hoszni Mubarak a tévécsatornákon keresztül az ország lakosságához akar fordulni, hogy bocsánatot kérjen mindazért a rosszért, amit tett. A beszédet tartalmazó felvételt hamarosan eljuttatják a csatornákhoz. Mubarak a vagyonáról is le akar mondani, cserébe bántatlanságot kér maga, a felesége és két fia számára.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről