A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:20AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Trágár dalok miatt felfüggesztették a Yale legrangosabb diákegyletét

Vágólapra másolva!
Öt évre felfüggesztették  a Yale legrangosabb diákegyletét, miután tagjelöltjeinek nőket bántó trágár dalt kellett énekelniük.
Vágólapra másolva!

Öt évig nem toborozhat tagokat és nem végezhet semmilyen ilyen irányú tevékenységet a Yale legrangosabb diákegylete, a Delta Kappa Epszilon - írja a Washington Post. Az írás szerinte ennek a diákszervezetnek volt a tagja mindkét Bush, az Egyesült Államok korábbi elnökei.

Az egylet tagjai egy októberi egyetemi felvonulásukon nőket sértő szexuális tartalmú dalokat énekeltek. Egyes beszámolók szerint többek között vonzerejük szerint rangsorolták az elsőéveseket. Vezetőjük később bocsánatot kért a történtekért, a diákszövetségek hivatala pedig mindössze annyit rendelt el, hogy állítsák le a beavatási szertartásaikat.

Szövetségi polgári joggal foglalkozó hivatalnokok akkor kezdtek el vizsgálódni az egyetemen, amikor több diáktól panaszt érkezett szexuális bántalmazásról. A Yale közölte, hogy a vizsgálat során együttműködik majd, sőt állítólag tavaly már elkezdtek egy programot annak érdekében, hogy hatékonyan tudjanak reagálni az ilyen panaszokra.

A vizsgálatok során kiderült, hogy a Delta Kappa Epszilon néhány tagja megfenyegetett másokat, megsértve az előírásaikat. Az egyetem ugyanakkor a titoktartásra hivatkozva visszautasította, hogy részletes információkkal szolgáljon.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!