Magyar nő is van egy Mexikóban őrizetbe vett drogkartell tagjai között

Vágólapra másolva!
Őrizetbe vette a Los Zetas mexikói drogkartell 13 tagját kedden a mexikói rendőrség, a védelmi tárca szerint egy magyar származású nő is van az elfogottak között.
Vágólapra másolva!

A Los Zetas drogkartell 13 feltételezett tagját fogta el a mexikói hadsereg Puerto Escondido dél-mexikói kikötővárosban. A tagok között egy magyar nő is van - olvasható az akcióról a védelmi tárca (SEDENA) által kiadott szerdai közleményben.

Az Oaxaca mexikói államban még kedden végrehajtott akcióról a helyi hírportálok számoltak be a hivatalos közlés alapján, hangsúlyozva, hogy "az őrizetbe vett tíz férfinál és három nőnél - egyikük magyar nemzetiségű -," a Los Zetas bűnszövetkezet tagjainál valóságos fegyverarzenált, két kisteherautót és rablott holmit foglaltak le. A zsákmány: egyebek mellett nyolc puska, négy pisztoly, két kézigránát, 86 különböző fegyverhez való tár, 2382 darab, különböző kaliberű lőszer, más katonai felszerelés és bilincsek.

A védelmi tárca közleménye hangsúlyozta, hogy a mexikói hadsereg tovább folytatja a harcot a bűnszövetkezetek ellen minden szinten, városokban és falvakban egyaránt, s változatlanul hálás a lakosság együttműködéséért, anonim és teljesen bizalmas módon kezeli a bejelentéseket, amelyek elősegítik a bűnszervezetekhez tartozók elfogását.

A kábítószer-csempészet mellett emberrablásokból és üzemanyag-lopásából busás jövedelmekhez jutó csoport nevéhez fűződik Mexikó történelmének legkegyetlenebb gyilkosságai közül több is. A kiterjedt mexikói és guatemalai kapcsolatokkal, illetve érdekeltségekkel bíró Los Zetas 2010 márciusáig a Mexikó északi-északkeleti részén működő Golfo-kartell részét képezte, és a kettéválás után véres belharc indult a két korábbi szövetséges között az ellenőrzés megszerzéséért a befolyásuk alá tartozó övezetben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről