A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Hordágyon vitték be a bíróságra Hoszni Mubarakot

Vágólapra másolva!
Mentőautóban érkezett a bíróságra Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnök, akit korrupcióval és a tüntetők megöletésével vádolnak. A per harmadik napján több összecsapás volt Kairóban.
Vágólapra másolva!

Megkezdődött Hoszni Mubarak elűzött egyiptomi elnök perének harmadik tárgyalása Kairóban, a volt államfő mentőautóban, hordágyon érkezett a bíróság elé hétfőn. A 83 éves Mubarak az előző tárgyalásokat is hordágyon hallgatta végig. Mubarakot korrupcióval vádolják, és azzal, hogy a karhatalom az ő utasítására lőtt a kormányellenes tüntetők közé. A január-februári egyiptomi népfelkelésben több mint 800 ember vesztette életét. Ha Mubarakot bűnösnek találják, halálra is ítélhetik

A tárgyalás kezdetekor Mubarak több tucat híve és ellenfele csapott össze a bíróságnak helyet adó rendőriskola környékén hétfőn. A biztonsági erők tömegoszlató fegyverekkel vetettek véget a rendbontásnak.

Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnököt augusztus elején az egyiptomi Sarm-es-Sejk vörös-tengeri üdülőhelyről a fővárosba, Kairóba szállították, hogy részt vegyen az ellene indított perben, Mubarak tagadja az ellene felhozott vádakat. Két fia, Alaa és Dzsamál, akiket korrupcióval vádolnak, ugyancsak tagadták bűnösségüket az első tárgyaláson.

A második tárgyalási napon az elnöklő bíró megtiltotta, hogy a tárgyalásról a tévécsatornák élőben közvetítsenek, ami hatalmas felháborodást váltott ki a per nyilvánosságát követelő tüntetőkben. A tárgyalás harmadik napján sincs tv-közvetítés.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!