Nyolc embert megvádoltak Berlusconi szexbotrányában

Vágólapra másolva!
Nyolc embert vádoltak meg Olaszországban azzal, hogy prostituáltakat biztosítottak Silvio Berlusconinak. Cserébe előnyös szerződéseket és magas pozíciókat reméltek az olasz kormányfőtől.
Vágólapra másolva!

Vádat emel a bari ügyészség nyolc ember ellen, akik a feltételezések szerint előnyös szerződések és magas pozíciók megszerzése reményében biztosították prostituáltak szolgáltatásait az olasz kormányfőnek. A Silvio Berlusconi körüli szexbotrány újabb érintettjei közül kiemelkedik Giampaolo Tarantini bari üzletember, aki az ügyészségi vizsgálat szerint öt hónapon át - 2008 szeptembere és 2009 januárja között - körülbelül harminc fiatal nőt toborzott Berlusconi római rezidenciájára.

Tarantini állítólag fizetett a hölgyeknek azért, hogy töltsék az éjszakát Berlusconinál, míg a többi gyanúsított a szállodai vagy az utazási költségeket állta. Tarantini a szolgáltatásáért cserébe azt várta az olasz kormányfőtől, hogy hozza kapcsolatba befolyásos vállalkozókkal.

"Sokat költöttem a Berlusconival való barátság ápolására. Mivel tudtam, hogy érdeklik a nők, hölgyeket vittem magammal az általa rendezett partikra, akiket mint a barátnőimet mutattam be. Azt már nem árultam el, hogy fizettem is nekik" - mondta Tarantini. Tarantini már egy nápolyi börtönben van a zsarolási ügy miatt. Azzal vádolják, hogy összesen 800 ezer eurót követelt Berlusconitól cserébe azért, hogy hazudjon a bari nyomozóknak a kormányfő prostituáltakhoz fűződő kapcsolatairól.

Az ügyészek szerint Tarantini prostituáltakat és más fiatal nőket toborzott Berlusconi szardíniai és római partijaira 2008-ban és 2009-ben. Az ügyben meggyanúsították Sabina Began német színésznőt is. Berlusconi tagadja, hogy orgiákat rendezett volna, és azt állítja, hogy csak vacsorára hívott vendégeket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről