A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

Alkoholmérgezéssel ült volán mögé egy cseh buszsofőr

Vágólapra másolva!
Egy utasnak kellett átvenni a volánt egy részeg csehbuszsofőrtől, akinek a vérében a rendőrségi vizsgálat 4,7 ezrelékes véralkoholszintet állapított meg később. A férfi jelentések szerint olyan részeg volt, hogy majdnem kiesett a vezetőfülkéből.
Vágólapra másolva!

A cseh rendőrség letartóztatott egy részeg buszsofőrt, aki olyan ittasan ült a volán mögé, hogy egy utasnak kellett átvennie tőle a kormányzást. Martina Hruskova rendőrségi szóvivő szerint a busz vezetőjének vérében 4,7 ezrelékes alkoholszintet mértek. A férfi egy helyi minibuszjárat sofőrje volt. Az utasoknak feltűnt, hogy milyen furcsán viselkedik, aztán csaknem kiesett a vezetőülésből - számolt be az ügyről Hruskova.

A járművön ülő húsz utas egyikének volt buszvezetői engedélye, így ő vette át a volánt, és begördült a járművel a legközelebbi megállóba. A rendőrség ott vette őrizetbe a részeg sofőrt. A cseh sofőrök közül Milan Curda tartja az ittassági rekordot, akinek vérében 2005 májusában csaknem nyolc ezreléknyi alkoholt találtak. Magyarországon a 0,8 ezrelékes véralkoholszint fölött már bűncselekménynek számít az ittas vezetés. A 4,5-5 ezrelékes véralkoholszintnél már életveszélyes alkoholmérgezésről beszélnek a szakértők.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!