Mérgezett volt a Coca-Cola joghurtja Kínában

Vágólapra másolva!
Mérgezés okozta annak a kínai gyereknek a halálát, aki a múlt hónapban egy Coca-Cola joghurtitalt ivott - közölték a kínai Dzsilin tartomány illetékesei. A Coca-Cola szerint termékeiben nincs szennyeződés, a nyomozás előzetes adatai szerint valaki szándékosan mérgezte meg a joghurtokat.
Vágólapra másolva!

Egy 11 éves gyerek meghalt, másik három pedig megbetegedett, miután többpalacknyi Pulpy Milky joghurtitalt ivott - írja internetes oldalán a BBC brit közszolgálati médium. A vizsgálatok mérgező növényvédő szert mutattak ki a joghurtitalban.

Az eset miatt tömegesen hívták vissza a joghurtitalt, és a rendőrség szerint ezért úgy tűnt, hogy nincs nagyobb probléma - írja a BBC. A Coca-Cola többször is hangsúlyozta, hogy a mérgezésnek nincs köze a termék minőségéhez, ugyanis több vizsgálat azt mutatta, hogy nincs szennyeződés a termékekben.

"A rendőrségi tesztek és a nyomozás előzetes adatai szerint a gyerek halálát bűncselekmény okozta és nincs köze a joghurtital minőségéhez" - közölte a Coca-Cola.

A Dzsilin tartományi hatóságok elismerték, hogy mérgezés történt, de azt nem kötötték senkihez. "Valaki szándékosan megmérgezte a termékeket és közveszélyt okozott" - közölték hivatalosan.

Egy tizenegy éves fiú meghalt november végén, miután ivott az epres joghurtitalból, édesanyja pedig szintén megbetegedett, őt még mindig kórházban ápolják - írja a BBC. Egy másik anya és lánya szintén beteg lett a joghurttól, ők azóta meggyógyultak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!