A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1

Merénylet árnyékolja be a jemeni elnök eskütételét

Vágólapra másolva!
Legalább 26 ember meghalt, amikor egy autóba rejtett bomba robbant Dél-Jemenben az elnöki palota bejáratánál. Közben a fővárosban letette hivatali esküjét az új jemeni elnök.
Vágólapra másolva!

A köztársasági gárda legalább huszonhat katonája veszítette életét szombaton egy öngyilkos merényletben a dél-jemeni Mukallában, az elnöki palota bejárata előtt. Meg nem nevezett kormányzati tisztviselőre hivatkozva a BBC azt írja, hogy a bombát egy kisteherautóba rejtették el.

A támadás aztán történt, hogy Jemen új elnöke letette hivatali esküjét az 540 kilométerrel távolabb lévő fővárosban, Szanaában. Jemen új elnöke a 33 évig hatalmon lévő Ali Abdalláh Szálehet váltja az elnöki székben, aki az ellene kibontakozó népmozgalom hatására, és a nemzetközi közösség tanácsát megfogadva tavaly novemberben beleegyezett a lemondásba és az előrehozott választások megtartásába. Cserébe biztosítékokat kapott arra, hogy nem indul ellene büntetőeljárás. Száleh hivatalosan hétfőn adja át a hatalmat utódjának a beiktatási ceremónián.

Forrás: AFP/Mohammed Huwais
Manszúr Hádi letette hivatali esküjét

Manszúr Hádi, aki 1994 óta az ország alelnökének tisztét töltötte be, az egyetlen induló volt az elnökválasztáson. Hatvan százaléknál nagyobb arányú részvétel mellett a leadott szavazatok 99,8 százalékát szerezte meg. Eskütétele után elmondott beszédében az új elnök azt ígérte, hogy párbeszédet kezd minden jemeni politikai erővel a biztonság helyreállítása céljából, "amely nélkül semmiféle gazdasági fejlődés nem lehetséges", és folytatja a harcot az al-Kaida terrorszervezet ellen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!