A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Hulladéklerakóba kerültek a szeptember 11-ei áldozatok maradványai

Vágólapra másolva!
A Pentagon egyik jelentése szerint hulladéklerakóba szállították a 2001. szeptember 11-ei terrorcselekmények néhány áldozatának hamvasztás utáni maradványait. Egyelőre nem tudni, hány áldozatról van szó, annyi biztos, hogy a Pentagon elleni merényletben meghaltak és a Pennsylvaniában lezuhant, eltérített repülőgépen utazók holttestei kerülhettek a szemét közé.
Vágólapra másolva!

Szeméttelepen kötöttek ki a 2001. szeptember 11-ei amerikai terrorcselekmények egyes áldozatainak elhamvasztott maradványai - írja a brit BBC csatorna online odala a Pentagon megbízásából készült jelentésre hivatkozva. A védelmi minisztérium által megbízott független vizsgálóbizottság az amerikai légierő doveri katonai támaszpontjának temetkezési részlegén történt szabálytalanságokat vizsgálta. A doveri támaszpontra érkeznek a külföldön elesett amerikai katonák maradványai, és ugyanide került azoknak az áldozatoknak a teteme, akik 2001. szeptember 11-én a Pentagon elleni merényletben, illetve akkor haltak meg, amikor Pennsylvaniában lezuhant egy, a terroristák által elrabolt repülőgép.

A Pentagon olyan sajtójelentések után kezdett vizsgálódni, amelyek szerint legalább 274 elesett amerikai katona elhamvasztott testrészei kötöttek ki egy virginiai szeméttelepen. A jelentés szerzői elismerik, a szeptember 11-ei terrorcselekmények áldozatainak egyes, nem azonosítható maradványait is elhamvasztották, majd szeméttelepre vitték. A testület vezetője, John Abizaid nyugalmazott tábornok szerint nem tudni, hány áldozat földi maradványai kerültek hulladéklerakóba.

Barack Obama az ügy nyilvánosságra kerülése után azt nyilatkozta, törekedni kell rá, hogy hasonló incidensek többé ne fordulhassanak elő.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!