A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
09:00VívásAnna Marton-Katherine Paredes
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Iszákos szerzetesek pókerpartija verte ki a biztosítékot Dél-Koreában

Vágólapra másolva!
Videó készült Dél-Korea legnagyobb buddhista szerzetesrendjének vezetőiről, amint önmegtartóztató életmód helyett dohányoznak, isznak, és százmilliós tétekkel kártyáznak egy luxushotelban.
Vágólapra másolva!

Buddhista szerzetesek tivornyája kavart hatalmas botrányt Dél-Koreában, miután valaki rejtett kamerás felvételt hozott nyilvánosságra a szerzetesek maratoni kártyapartijáról. A videón az ország legnagyobb buddhista rendjének hat vezetője látható, akik isznak, dohányoznak, és nagy tétben kártyáznak egy tóparti luxushotelben, egy rendtársuk halotti torán.

A tivornya még áprilisban történt, a 13 órás pókerparti 180 millió forintnyi pénz volt az össztét. Dél-Koreában csakis kaszinókban engedélyezett a szerencsejáték, szerzetesek esetében pedig egészen kirívó magatartás az ilyen mulatozás, mivel nekik tanításaik szerint önmegtartóztatóan kellene élniük.

A filmet bemutatta több koreai tévécsatorna is. A botrány időzítése kifejezetten kényelmetlen, mivel a buddhisták nagy ünnepének, Buddha születési évfordulójának előestéjén pattant ki. A mintegy 10 millió hívőt - Dél-Korea lakosságának ötödét - tömörítő rend első számú vezetője pénteken nyilvánosan kért bocsánatot, és bűnbánó vezeklést ígért.

A koreai média közben arra gyanakszik, hogy hatalmi harc kezdődött a szerzetesrendben, ezért született a rejtett kamerás felvétel. Hogy ki készítette, azt nem fedte fel a rend vezetője.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!