A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
09:00VívásAnna Marton-Katherine Paredes
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Diszkréten dolgoznak a szíriai magyar túszok kiszabadításán

Vágólapra másolva!
Nyomon követik a Szíriában április végén elrabolt magyarok sorsát - közölte kedden Németh Zsolt külügyminisztériumi államtitkár. Az államtitkár szerint a túszok kiszabadulása érdekében diszkrét módon intézkednek.
Vágólapra másolva!

A magyar diplomácia továbbra is nyomon követi a szíriai túszok sorsát - mondta Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára egy más témában tartott keddi sajtótájékoztatón. "Rajta vagyunk az ügyön" - közölte, majd hozzátette, fontosnak tartják, hogy meglegyen az intézkedéseknek a szükséges "diszkréciója" a túszok kiszabadulása érdekében.

Szíriában április végén raboltak el két magyar állampolgárt, akkor Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője azt közölte, hogy rablótámadás történt egy cég telephelyén az ország északkeleti részén. A túszok kiszabadítása érdekében a helyszínre utaztak a Terrorelhárítási Központ munkatársai.

Németh Zsolt a szíriai harcokkal kapcsolatos további kérdésre kifejtette: a magyar állam elkötelezett a nemzetközi fellépés mellett, ez nem lesz megkerülhető. Ennek a rezsimnek véget kell érnie - mondta. Bíznak abban, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsában Oroszország és Kína is elfogadja azt az álláspontot, mely szerint nemzetközi fellépéssel kell véget vetni a szíriai "brutális vérengzésnek".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!