A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
09:00VívásAnna Marton-Katherine Paredes
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Óriási csatára gyülekeznek Aleppo körül

Vágólapra másolva!
Az ország legnépesebb városa és kereskedelmi központja Aleppo, amely felét a szíriai lázadók már elfoglalták, de a kormány kemény ellencsapásra készül. A lázadók muníciót gyűjtenek, a kormányerők az egész országból gyűjtik a sereget az ellencsapásra.
Vágólapra másolva!

Lőszert és orvosi felszerelést kezdett gyűjteni a lázadók serege Észak-Szíriában, hogy megütközzön a szintén készülődő kormányerőkkel Aleppónál - írta a BBC. A város az országban a legnépesebb település, és egyben kereskedelmi csomópont, így döntő jelentőségű, hogy melyik fél ellenőrzi azt.

A várost kedden vadászgépekkel bombázta a kormányoldal, hogy visszafoglalja állásait, a bombák a világörökség részét képező belvárosi részeket sem kímélték. A csatározások azóta is zajlanak, aktivisták szerint csütörtökön 14 ember halt meg, amikor ágyúkkal és helikopterekről lőtték a lázadók állásait.

Az Aleppóért folyó csatában a lázadók ellenőrzőpontokat állítottak fel, és lövészállásokat alakítottak ki. A BBC szerint jelenleg a város körülbelül fele van az ellenőrzésük alatt.

A kormányerők az AFP értesülése szerint egy általános ellentámadásra készül, amely pénteken vagy szombaton indulhat. Civil megfigyelők szerint a damaszkuszi és a hamai úton is csapatok vonultak a város felé, sőt a török határőrség különítményeiből is átirányítottak egységeket.

A BBC szerint a kormány csapatokat vont össze a város körül, és tankokat irányítottak a területre, miközben az utánpótlás úton van. Damaszkuszban - úgy tűnik - felülkerekedtek a kormányerők, aktivisták szerint ugyanis a katonaság elfoglalta a város utolsó lázadó állását is. Az akcióban 20-an haltak meg, köztük öt gyerek és négy nő is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!