Rejtélyes módon tűnt el egy brit vitorlázó a Seychelle-szigeteknél

Vágólapra másolva!
Tulajdonosa nélkül futott be a kikötőbe egy brit vitorlázó hajója. A fedélzeten csak egy ausztrál búvároktató volt, aki azt állítja, társa dühében ugrott a vízbe egyik este, és nem lehetett kimenteni. Vallomásában azonban ellentmondásokat találtak.
Vágólapra másolva!

Nyoma veszett az Indiai-óceánon egy brit vitorlázónak. A 48 éves Sean Terry Finnegan nevű jachtjával indult föld körüli útra, de amikor a Maldív-szigetekről Madagaszkár felé hajózott nyoma veszett. Családja utoljára június 18-án hallott felőle. Hajóját egy ausztrál búvároktató, Stefan Pokorny kormányozta a Seychelle-szigetek egyik tagja, Coëtivy kikötőjébe. Pokornyt őrizetbe vették a szigetek hatóságai, csütörtökön áll bíróság elé - írja a Guardian brit lap.

Az eltűnt férfi családjának szóvivője szerint Pokorny azt állítja, Sean Terry egyik este egy dührohamban a vízbe ugrott, ám mivel sötét volt és rossz idő, nem tudta megmenteni. Beszámolójában azonban a család több ellentmondást is talált.

Nem értik például, hogy a jó erőben lévő, tapasztalt búvároktató miért nem kísérelte meg kimenteni társát, miért nem nyomta meg az ilyen esetekre rendszeresített vészjelzőt, és miért nem próbált meg műholdas telefonon segítséget kérni. Ráadásul a közelben lévő más hajók szerint a kérdéses időszakban nem is volt rossz idő. Családja szerint az eltűnt férfi nem lehetett öngyilkos, miután arra készült, hogy a karácsonyt már együtt töltik.

Ezen kívül, amikor a hajó befutott a Seychelle-szigeteki kikötőbe, már nem volt meg a vitorlázó két laptopja, és hiányzott a hajónapló is. A szigetek rendőrsége őrizetben tartja a búvároktatót, de egyelőre nem gyanúsítják semmivel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!