Kirúgták, mert nem adott párkapcsolati tanácsot melegeknek

Vágólapra másolva!
A strasbourgi bíróságra megy négy brit állampolgár, mert szerintük keresztény vallási meggyőződésük miatt diszkriminálták őket a munkahelyükön.
Vágólapra másolva!

Nadia Eweidát kirúgta a British Airways, a nővérként dolgozó Shirley Chaplint pedig irodai munkára helyezték át, miután nem volt hajlandó levenni a nyakláncán függő keresztet. Az állami fenntartású párkapcsolati tanácsadó egyik munkatársa, Gary McFarlane, valamint Lilian Ladele anyakönyvvezető azért vesztették el a munkájukat, mert megtagadták, hogy azonos nemű pároknak adjanak tanácsot, illetve jegyezzenek be élettársi kapcsolatot.

Mindannyian elvesztették a munkaügyi pert a munkaadójukkal szemben, ezért fordulnak az Emberi Jogok Európai Bíróságához - írta a BBC brit közszolgálati csatorna internetes oldala. A brit diszkriminációellenes felügyelet támogatja őket, mivel álláspontja szerint a bíróságok mind a négy esetben "túl szűken" értelmezték a törvényeket, a munkaadók pedig indokolatlanul korlátozzák a keresztények vallási meggyőződésének kifejeződését.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről