Kiderült, hogy Doktor Halál húsz éve halott

Aribert Heim, náci zsidógyilkos, Doktor Halál
Vágólapra másolva!
Most már biztos, hogy Aribert Heim, vagyis Doktor Halál, a mauthauseni koncentrációs tábor zsidók százait halálra kínzó orvosa meghalt. A férfi ötven éve volt már szökésben, amikor 1992-ben meghalt - ezzel a megállapítással zárta le az ügyét egy német bíróság.
Vágólapra másolva!

Egy dél-németországi bíróság lezárta Aribert Heim kerestetését, és a rendelkezésre álló adatok alapján megállapította, hogy a szökevény náci háborús bűnös 1992-ben meghalt. Baden-Baden bírósága ezzel lezárta a vizsgálatot az ügyben. Bár Heim holttestét soha nem találták meg, az ügyvédje és a fia bizonyítékot szolgáltatott a bíróságnak arról, hogy elhunyt - írja a BBC.

A Doktor Halál néven emlegetett Aribert Heim a vádak szerint a koncentrációs táborba zárt zsidókon végzett kísérleteket. Az osztrák születésű orvos a mauthauseni táborban szolgált, zsidó foglyok százainak halála szárad a lelkén.

A túlélők szerint a férfi altatás és érzéstelenítés nélkül végzett műtéteket és amputált testrészeket pusztán azért, hogy lássa, mennyi fájdalmat bír elviselni az ember. Más esetekben üzemanyagot, vizet vagy mérget injekciózott az áldozatai szívébe - állítólag ez volt a kedvelt módszere, amikor végezni akart a foglyokkal -, miközben unalmában stopperórán mérte, mennyi idő alatt halnak meg.

A második világháború után Heim 1962-ig még Baden-Badenben praktizált. Ekkor vádolták meg háborús bűnökkel, amelyek elől elmenekült az országból. A baden-badeni ügyészekhez a fia és ügyvédje által eljuttatott iratok szerint Heim azonos egy Tarik Husszein Farid nevű férfival, aki 1992-ben halt meg vastagbélrákban Kairóban. Idén 92 éves lenne.

Néhány évvel ezelőtt már szárnyra kaptak hírek arról, hogy Heim régóta halott lehet, de akkor még sokan hitték, hogy életben van.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről