Újra egymást lövi Törökország és Szíria

Vágólapra másolva!
Újra átlőtt Szíria a török határon, amire a török hadsereg fegyverropogással válaszolt. Sérültekről nem érkezett jelentés.
Vágólapra másolva!

Ismét török földön csapódott be két, Szíriából indított lövedék pénteken, válaszul a török hadsereg szíriai területet lőtt - jelentette a TRT török televízió, tanúsítva, hogy a két ország közötti feszültség továbbra is veszélyesen nagy. A tévé nem részletezte, pontosan hol történt az incidens, és nem érkezett jelentés sérültekről sem.

Törökország egy sor megtorló csapást mért Bassár el-Aszad szíriai elnök rezsimjének a lázadók ellen harcoló csapataira a határtérségben azóta, hogy október elején szíriai aknagránátok megölték Akcakale török határfalu öt lakóját.

Szíriai lázadók pénteken összecsaptak kormánykatonákkal a határhoz közeli Haram szíriai városban. Török oldalról a Hatay tartománybeli Besaslan falu lakói déltájban azt látták, hogy a közeli szíriai településen egy robbanás után sűrű füstoszlop emelkedik föl. Reggel és délelőtt kisebb robbanások és fegyverropogások hallatszottak Haramból.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!