A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Snowden kollégái jelszavával fért hozzá titkos adatokhoz

Vágólapra másolva!
Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség félrevezetett dolgozóit kihallgatták, és felmentették tisztségükből.
Vágólapra másolva!

Edward Snowden, az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) volt informatikusa kollégái számítógépes jelszavát felhasználva jutott hozzá illetéktelenül olyan titkos információkhoz, amelyeket kiszivárogtatott a médiának.

A Reuters szerint Snowden az NSA hawaii regionális központjában dolgozó mintegy 20-25 kollégáját győzte meg arról, hogy adják meg neki felhasználói nevüket és jelszavukat, mert rendszergazdaként szüksége van a kódokra munkája elvégzéséhez. Így Snowden birtokába kerültek olyan információk, amelyekhez nem volt hozzáférése. A Reuters úgy tudja, hogy a félrevezetett kollégákat kihallgatták és felmentették tisztségükből.

Az NSA és az azt felügyelő Nemzeti Hírszerzési Igazgató Irodája a hírügynökség megkeresésére a Snowden ellen folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva azt közölte, hogy nem akarnak nyilatkozni az értesülésről.

Snowden idén tavasszal megközelítőleg egy hónapig dolgozott külső, szerződéses munkatársként a hawaii központban. Ez idő alatt az NSA több tízezer titkos minősítésű dokumentumához fért hozzá és töltötte le azokat

Ugyancsak a Reuters forrásai szerint az amerikai hatóságok csak lassan haladnak előre abban, hogy pontosan felmérjék, mekkora kárt okozhat Snowden tevékenysége az Egyesült Államok hírszerzésének, mert az informatikusnak részben sikerült eltüntetnie a nyomokat, amelyek arról árulkodnának, hogy hogyan fért hozzá az NSA adataihoz.

Cikkeinket a témában itt olvashatja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!