A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1

Tokió felé tart a gyilkos tájfun

NATURAL DISASTERS CYCLONE DAMAGE HORIZONTAL A vehicle, debris and a bridge lie on the bed of the Nashizawa river at Nagiso town in Nagano prefecture, central Japan on July 10, 2014 following a mudslide. The landslide was caused by torrential rain on July
Vágólapra másolva!
Japán legnagyobb szigetére, Honsúra is lecsapott hétfőn reggel a Fanfon tájfun és egyenesen Tokió felé tart, miután végigsöpört a szigetország déli részein is, négy ember, köztük három amerikai katona halálát okozva.
Vágólapra másolva!

Az idei szezon 18. tájfunja a nemzeti meteorológiai ügynökség közlése szerint Hamamacu városa mellett, Tokiótól mintegy 200 kilométerre délnyugatra érte el Honsút, heves esőzéssel és óránként 180 kilométeres sebességű széllökésekkel.

A tájfun miatt több mint 600 repülőjáratot töröltek, leállították a nagy sebességű Sinkanzen vonatok Tokió és Nagoja közötti járatait, és felfüggesztették a kutatást az Ontake tűzhányó legalább 51 halálos áldozatot követelő múlt szombati kitörésének további áldozatai után.

Forrás: AFP/Jiji Press

A meteorológiai ügynökség különleges riasztást adott ki főleg az ország központi és nyugati részeire a fenyegető földcsuszamlások, árvizek, valamint az erős hullámverés és a szakadó eső miatt, s a hatóságok mintegy 300 ezer embernek ajánlották, hogy hagyják el lakóhelyüket és vonuljanak biztonságosabb helyre - jelentette az NHK közszolgálati televízió.

A Fanfon tájfun sorrendben a 18. trópusi ciklon, amelyik ebben a szezonban a Csendes-óceánon kialakult. Elnevezése lao nyelven fenevadat jelent.
Mielőtt Japán középső részére lecsapott, a hatalmas víztölcsér végigsöpört már az ország egy nagy részén.

A déli Okinava szigetén a vihar által felkorbácsolt, helyenként 12 méter magas hullámok vasárnap délután elsöpörtek három, a tengerparton fényképező amerikai katonát. Egyikük holttestét azóta megtalálták, két társának nyoma veszett. Ugyancsak eltűntként tartanak számon egy 21 éves szörfözőt, akit Fudzsiszava közelében, Tokiótól délnyugatra nyeltek el a hullámok.
Országszerte mindazonáltal egyelőre csak kilenc ember sérülését okozta a Fanfon tájfun.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!