A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Hatalmas elefántot lőtt ki egy német vadász

Afrikában 30 éve nem láttak ilyen hatalmas elefántot. Most egy német vadász lelőtte.
Vágólapra másolva!
17 millió forintnyi fontot fizetett egy német vadász, hogy kilőhesse Afrika elmúlt harminc évének legnagyobb elefántját. A fotó, amelyen a megölt állattal pózol a férfi, legalább akkora felháborodást váltott ki, mint az a kép, amelyen Cecil, az oroszlán és elejtője volt látható.
Vágólapra másolva!

A vadászattal foglalkozó honlapokon istenítik, mindenhol máshol átkozzák azt a meg nem nevezett német férfit, aki Afrika elmúlt harminc évének legnagyobb elefántját lőtte ki Zimbabwéban, a Gonarezhou Nemzeti Parkban még október 8-án - adta hírül a Telegraph.

Afrikában 30 éve nem láttak ilyen hatalmas elefántot. Most egy német vadász lelőtte Forrás: Daily Mail

Dél-Afrikából tévedt át

A férfi 39 ezer fontot, azaz nagyjából 17 millió forintot fizetett azért, hogy elejthesse az állatot, amely talán 60 éves lehetett, és amelyet nem ismertek a környéken. A helyiek úgy vélik, talán a dél-afrikai Kruger Nemzeti Parkból tévedt át vesztére zimbabwei területre. Az állatvédők és a szafarikat szervező társaságok is tiltakoznak az állat kilövése miatt, szerintük az elefántot meg kellett volna óvni, hogy mindenki láthassa.

Cecil gyilkosa büntetlen maradt

Legutóbb júliusban keltett közfelháborodást, hogy egy amerikai fogorvos megölte Cecilt, Zimbabwe leghíresebb oroszlánját. Az ország környezetvédelmi minisztere akkor azt mondta, Walter Palmernek nem kell bíróság előtt felelnie a tettéért, mert az amerikainak minden engedélye megvolt a vadászathoz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!