Nem volt bomba a német kancelláriánál

berlini kancellári hivatal
Berlin, 2010. november 2. A német kancellária épülete Berlinben 2010. november 2-án. Ezen a napon gyanús csomagot fedeztek föl a kancellári hivatalban, sajtóértesülés szerint a küldeményben lőpor volt, amelyet a rendőrség vízágyúval hatástalanított. A szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) megkezdte az ügy kivizsgálását. (MTI/EPA/ROBERT SCHLESINGER)
Vágólapra másolva!
Semmilyen gyanús anyagot nem találtak a szakemberek azokban a gyanús csomagokban, melyek miatt szerda délelőtt lezárták a berlini kancellária főbejáratát - közölte a rendőrség.
Vágólapra másolva!

A Reuters hírügynökség délelőtt szemtanúkra hivatkozva azt írta, hogy a lezárt területen belül négy sárga postai műanyag láda található.

„Egy gyanús csomagot vizsgálunk" – tudatta a hírügynökséggel a szövetségi rendőrség szóvivője.

A német kancellária épülete Berlinben Forrás: MTI/Robert Schlesinger

Kiszimatolta

A DPA német hírügynökség jelentése szerint a beérkező posta rutinvizsgálata során bukkantak a gyanús csomagra. A speciálisan kiképzett kutya helyi idő szerint reggel fél kilenckor riasztott.

Azonnal tűzszerészek érkeztek a helyszínre.

A kancellária tevékenységében egyébként nem volt fennakadás, minden a megszokott mederben folyt. Megtartották a délelőttre tervezett kormányülést is – foglalta össze a jelentéseket internetes oldalán a Deutsche Welle.

Az épületet sem ürítették ki

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!