Egy török miniszter szerint nem lesz vízumkönnyítés

Vágólapra másolva!
Holtpontra jutottak a Törökországgal szemben alkalmazott schengeni vízumkényszer eltörlésére vonatkozó tárgyalások - Volkan Bozkir európai ügyekért felelős török miniszter. Szerinte az Európai Bizottságnak kell lépnie valamit.
Vágólapra másolva!

Az Európai Bizottságnak "új formulával" kell előállnia a vízumkényszer feloldását akadályozó problémák megoldásához - figyelmeztetett Törökország európai ügyekért felelős minisztere. Volkan Bozkir Johannes Hahn uniós bővítési biztossal tárgyalt pénteken Brüsszelben.

Sajtótájékoztatóján a török tárcavezető kijelentette, hogy jelen pillanatban "nem nagyon bízik", a török állampolgárok Európai beutazását megkönnyítő vízumliberalizációs megállapodás létrejöttében.

Pedig az utazási korlátozások enyhítése az Európai Unió és Törökország közötti migrációs egyezmény egyik fontos pontja. Törökország ugyanis kétszer hárommilliárd euró és könnyebb beutazást kért polgárai számára Sokan ugyanis attól tartanak, hogy amennyiben az unió nem szünteti meg a vízumkötelezettséget, a törökök válaszlépésként megnyitják a határokat az EU-ba igyekvő migránsok előtt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről