A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Hóvihar miatt több száz autó rekedt az utakon Japánban

Horizontal People push a bus stuck in the heavy snow in Tottori, western Japan, on January 24, 2017.
Heavy snow hit western Japan, leaving some 100 cars stranded on January 24, prompting the Tottori prefecture governor to request help from the military. /
Hiába tolták ki a hóból, túl messzire nem jutott ez a busz sem
Vágólapra másolva!
Több mint háromszáz gépjármű rekedt Japán nyugati részének tengerparti útjain egy hóvihar miatt, a szerencsétlenül járt embereket a hadsereg menekítette biztonságos helyre.
Vágólapra másolva!

A járművek legtöbbje hétfő kora délutántól kezdve akadt el Tottori prefektúra négy útján. A kialakult forgalmi dugók több mint 20 órán át tartottak, s az NHK közszolgálati televízió szerint legalább két embert kórházba kellett szállítani.

Hiába tolták ki a hóból, túl messzire nem jutott ez a busz sem Forrás: AFP/Jiji Press

A meteorológiai szolgálat arra figyelmeztette a lakosokat, hogy további havazás várható a térségben a Japán-tenger felől, és emiatt további fennakadások lehetnek a közlekedésben. A keddi előrejelzések szerint a Tokió környéki területeken a következő 24 órában akár 40 centiméter hó is hullhat.

Egy hideghullám miatt szokatlanul alacsony, fagypont alatti hőmérséklet van az ország nagy részén. A leghidegebbet, mínusz 32,8 Celsius-fokot a Hokkaido szigetén lévő Simukappu faluban mérték. A sziget fővárosában, Szapporóban mínusz 12,8 volt az éjjel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!