A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Fegyverrel fékezték meg a kabuli tüntetést - Több ember meghalt

Vágólapra másolva!
A levegőbe lőttek a rendőrök, hogy megfékezzék az Asraf Gáni államfő lemondását követelő tüntetőket pénteken az afgán fővárosban, Kabulban a szerdai terrortámadás miatt. Több ember meghalt a tüntetés során.
Vágólapra másolva!

Egy parlamenti képviselő szerint nyolc tüntető meghalt

A merénylet helyszínének közelében több mint ezer ember gyűlt össze. A támadásban legalább 90 ember meghalt és több mint 460 megsebesült. A biztonsági erők azért kezdtek a levegőbe lőni, mert a tiltakozók megpróbáltak átjutni a rendőrségi kordonon, és elkezdték kövekkel dobálni őket.

Abdul Háfiz Manszúr parlamenti képviselő elmondása szerint nyolc tüntető meghalt. A kőzáportól négy rendőr megsérült. A rendőrök tűzoltótömlőkkel vizet is zúdítottak a tömegre, hogy távol tartsák az elnöki palotától.

A tiltakozók egyike olyan táblát emelt magasba, amelyen a szerdai merényletről, illetve ott megsebesült, vérző gyerekekről készült fényképek voltak, mellettük az államfőnek és a kormányfőnek címzett felirat,"Gáni! Abdulla! Távozz! Távozz!"

A megmozdulás más résztvevői a tálib szélsőségesekhez köthető Hakkáni-hálózat bebörtönzött tagjainak kivégzését követelték. Titkosszolgálati tisztviselők ezt a szervezetet vádolják a merénylettel.

A megmozdulás a közvélemény növekvő haragját mutatja amiatt, hogy a kormány képtelen fenntartani a közbiztonságot közel három évvel azután, hogy az országot elhagyta a nemzetközi szövetséges erők nagy része

- jegyezte meg a Reuters hírügynökség.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!