A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMárton Anna | Pusztai Liza
14:30VívásLiza Pusztai-Anna Marton
HUNSzűcs Luca
14:30VívásLuca Szucs-Yoana Ilieva
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Fél Olaszország hó alatt van

weather Horizontal
People walk in the snow in a street of Santeramo in Colle on January 7, 2017 after snowfalls near Bari in the Puglia region in the south of Italy. A cold wave across Europe has left at least 23 dead in the past two days, including several migrants and homeless people in Poland, Italy, Bulgaria and Russia. / AFP PHOTO / Raffaele Pontrandolfo
Vágólapra másolva!
Visszatért a rendkívüli hideg Olaszország középső és déli részére, ahol az előrejelzések szerint még péntekig hó és fagy uralkodik – figyelmeztetett az olasz katasztrófavédelem hétfőn. Emilia-Romagna tartománytól egészen a déli Pugliáig ismét havazik az Appennineken már 100-200 méteres magasságtól.
Vágólapra másolva!

Az olasz autósztráda-társaságok több térségben riasztást adtak ki, a legmagasabb fokozatút a Rómától az Adriai-tengerpartig haladó A24-es sztrádán a sűrű havazás és a nagy erejű széllökések miatt.

Abruzzo tartományban több mint negyvenezer otthonban maradtak áramszolgáltatás nélkül. Chieti városát egyméteres hó takarja be.

Az adriai tengerparti Pescarában kedden is zárva tartanak az iskolák a hóriadó miatt.

Hétfő estétől a Bologna és Firenze közötti sztrádaszakaszon is nehézzé vált a közlekedés a havazás miatt.

A hó és a jég miatt több országút és sztrádaszakasz is járhatatlan

a déli Basilicata, Molise és Puglia tartományban, ahol továbbra is zárva tartanak az oktatási intézmények, és majdnem teljesen megbénult a tömegközlekedés.

Az iskolák egész Olaszországban fűtési gondokkal küszködnek, az olasz oktatási miniszter elfogadhatatlannak nevezte, hogy az oktatási intézményeket ne fűtsék megfelelően a hidegben.

A nagy erejű, akár óránkénti száz kilométeres szél miatt a toscanai Firenzében lezárták a Pitti-palota mögötti Boboli-kertet, Livorno városában pedig a közparkokat egészen szerdáig.

A kimaradt fűtés miatt műalkotások rongálódtak meg

A klímarendszer meghibásodása és a fűtés kétnapos kihagyása miatt a nagy hidegben negyven nagy értékű festmény rongálódott meg a milánói Brera képtárban.

Mivel a termekben nem tudták biztosítani a levegő szükséges páratartalmát, a szakértők közlése szerint a képek bizonyos részein mállani kezdett a festék.

Az érintett műalkotások, köztük például Piero della Francesca korai reneszánsz festő Montefeltro-oltár című és Donato Bramante Krisztus az oszlopnál című műve restaurátorok kezelésére szorul.

Több tucat flamingó pusztult el Montenegróban

Több tucat flamingó pusztult el a hideg miatt Montenegróban, a madarak belefagytak az Ulcinj melletti sópárló vizébe – jelentette a Vijesti.me montenegrói hírportál hétfőn.

A montenegrói madárvédelmi központ tájékoztatása szerint a flamingók sorsára jutott több tucat vadkacsa és más vízi madár is. Az információk szerint főként fiatal egyedek pusztultak el. A többi madár vagy a Bojana folyó, vagy a sópárló olyan részén húzta meg magát, amely nem fagyott be.

A flamingók a meleget szeretik Forrás: Biosphoto/Alejandro Prieto / Biosphoto/Alejandro Prieto

A flamingók a melegebb éghajlatot kedvelik, és a montenegrói tengerparti Ulcinjban korábban csak ritkán fordultak meg, ám 2011 óta több mint 450 példányt regisztráltak, számuk pedig egyre nő. 2015-ben az ulcinji sópárló területén több mint 2500 példányt számoltak össze.

A madárvédelmi központ információi szerint a flamingók Olaszországból, Törökországból, Spanyolországból, Franciaországból és Algériából látogatnak gyakran Montenegróba, mert ott több az élelem, és elvileg fészkelésre is alkalmasabb a hely. Az eddigi fészkelési próbálkozások azonban sorra kudarcba fulladtak, 2013-ban a lerakott tojásokat lopták el tolvajok, tavaly pedig a legtöbb fészket elárasztotta a víz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!