A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMárton Anna | Pusztai Liza
14:30VívásLiza Pusztai-Anna Marton
HUNSzűcs Luca
14:30VívásLuca Szucs-Yoana Ilieva
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

120 ezer háztartás van még áram nélkül a szélvihar miatt Csehországban

Vihar által kicsavart fatörzs közelében megy el egy kutyát sétáltató pár a prágai Stromovka parkban 2017. október 29-én. A heves széllökésekkel kísért vihar következtében ketten életüket vesztették, és több mint százezer háztartás maradt áram nélkül Csehországban.
Vágólapra másolva!
120 ezer háztartás volt még hétfőn reggel is áram nélkül Csehországban a vasárnap átvonuló rendkívül heves, esővel kísért szélvihar következtében. A vasúti közlekedés továbbra is mintegy kéttucatnyi regionális vonalon szünetel - jelentette hétfőn reggel a cseh közszolgálati hírtelevízió (CT24).
Vágólapra másolva!

A helyenként óránkénti több mint 120-140 kilométer sebességű

szélvihar következtében ketten meghaltak, a vihar által kitépett fák dőltek rájuk, és mintegy harminc személy sérüléseket szenvedett.

Országszerte komoly anyagi károk is keletkeztek, a nagy erejű szélvihar számos háztetőt rongált meg középületeken és családi házakon, fákat, póznákat tépett ki.

Vihar által kicsavart fatörzs közelében megy el egy kutyát sétáltató pár a prágai Stromovka parkban 2017. október 29-én. A heves széllökésekkel kísért vihar következtében ketten életüket vesztették, és több mint százezer háztartás maradt áram nélkül Csehországban. Forrás: MTI/EPA/Martin Divisek

A nyugat-csehországi Most városában összedőlt egy fatemplom. Prágában a történelmi Kiállítási Palota tetejének egy részét letépte a szél, amíg Brünnben ( Brno) egy nagyobb üzletközpontban keletkeztek hasonló károk.

Az ország hét régiójában továbbra is energetikai vészhelyzet van. A Cseh Energetikai Művek (CEZ) közlése szerint vasárnap összesen mintegy félmillió háztartás volt néhány órára áram nélkül, de a problémák többségét hétfő reggelre sikerült eltávolítani.

Csehországban a tegnapi viharban volt, hogy félmillió háztartásban nem volt áram. Forrás: MTI/AP/Petr David Josek

A jelenleg 120 ezer áram nélküli háztartásnak legkésőbb hétfő estére, kedd reggelre ígért újra áramot a CEZ. Súlyos probléma, hogy a magasfeszültségű vezetékek mintegy 300 helyen rongálódtak meg, vagy szakadtak el.

A Cseh Meteorológiai Intézet szerint a legnagyobb erejű szélvihart (180 km/h) az Óriás-hegység legmagasabb csúcsán, a Snezkán mérték még vasárnap reggel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!