Már három halálos áldozata van Eleanornak

eleanor, vihar, nagy-britannia, anglia, blackpool, szél
Blackpool, 2018. január 3. Hatalmas hullámok csapnak ki az északnyugat-angliai Blackpool tengerpartjára 2018. január 3-án, amikor az óránkénti 160 kilométeres sebességet is elérő Eleanor vihar tombol Nagy-Britanniában. (MTI/EPA/Peter Powell)
Vágólapra másolva!
Három ember halt meg az Eleanorra keresztelt vihar miatt Nyugat-Európában. Több tízezer háztartás maradt áram nélkül, rengeteg légi járatot töröltek – írja a BBC.
Vágólapra másolva!

Két ember halt meg a spanyol tengerparton, miután egy hullám elsodorta őket, a Francia Alpokban pedig egy fa egy síelőre zuhant.

Franciaországban még a 147 kilométeres szél miatt 15 ember sérült meg, közülük négyen súlyosan, Párizsban pedig lezárták az Eiffel-tornyot, valamint több parkot is, a fák kidőlésének veszélye miatt.

Amszterdamban 110 kilométeres erősségű szelet mértek, ezért több száz repülőjáratot töröltek.

Hatalmas hullámok csapnak ki az északnyugat-angliai Blackpool tengerpartjára 2018. január 3-án, amikor az óránkénti 160 kilométeres sebességet is elérő Eleanor vihar tombol Nagy-Britanniában Forrás: MTI/EPA/Peter Powell

Svájcban egy vonatkocsit sodort le a sínekről a 195 kilométeres szél, ekkor négyen sérültek meg, valamint 14 ezer otthon maradt áram nélkül.

Eleanor elérte Németországot is, Ausztriában körülbelül 20 síelőt kellett kimenteni, mikor egy szélroham kilökött egy kocsit a drótkötélpályán. Belgiumban a négyféléből a harmadik, narancs riasztás van érvényben, a lakosságot figyelmeztették a kidőlő fák veszélyére.

Nagy-Britanniában 160 kilométeres erősségű a vihar, itt is több ezer háztartás maradt áram nélkül.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!