Manfred Weber bejelentette indulását

WEBER, Manfred
Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakcióvezetőjéről, a bajor Keresztényszociális Unió, a CSU elnökhelyettese
Vágólapra másolva!
Manfred Weber szerdán bejelentette, hogy elindul az Európai Néppárt (EPP) úgynevezett csúcsjelölti tisztségéért, hogy a párt európai parlamenti (EP-) választási győzelme esetén ő lehessen az Európai Bizottság következő elnöke.
Vágólapra másolva!

A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) 46 éves elnökhelyettese az első politikus, aki ringbe szállt a jelöltségért az EPP-ben. Jelentkezni október közepéig lehet, és végül a pártcsalád november eleji helsinki kongresszusán döntenek majd arról, hogy ki lesz a csúcsjelölt a jövő májusi EP-választáson.

Fordulóponthoz érkezett Európa

Európa fordulóponthoz érkezett, a 2019-es választások meghatározzák az EU jövőjét.

Jelenünk Európa magabiztosságáról, az értékeink védelméről szól, mivel külső és belső kihívásokkal nézünk szembe. A tét az európai életmódunk túlélése - írta Weber a Twitteren.

Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakcióvezetőjéről, a bajor Keresztényszociális Unió, a CSU elnökhelyettese Forrás: MTI/AP/Jean-Francois Badias

Weber üzenetében azt is írja, hogy

Segíteni fogok ismét közelebb vinni Európát az emberekhez és újra létrehozni a köteléket az állampolgárok és az Európai Unió között.

Új fejezetet akarok nyitni az EU-ban

- olvasható a bejegyzésében.

- zárta üzenetét a néppárt jelenlegi európai parlamenti frakcióvezetője.

Sajtóhírek szerint Webert a CSU vezetősége és a testvérpárt német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke, Angela Merkel német kancellár is támogatja.

Walter Hallstein személyében eddig először és utoljára 1958 és 1967 között volt német elnöke az Európai Bizottságnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!