Orbán Viktor: A népvándorlás a legnagyobb fenyegetés

KURZ, Sebastian; Orbán Viktor
Bécs, 2018. január 30. Sebastian Kurz osztrák kancellár (j) fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt a bécsi kancellárián 2017. január 30-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Megkezdődött Orbán Viktor és Sebastian Kurz oszták kancellár találkozója Bécsben. Orbán Viktor a bécsi magyar nagykövetségről indult el Sebastian Kurzzal való találkozójára. Erhard Busekkel, Ausztria korábbi szövetségi alkancellárjával már találkozott a magyar miniszterelnök. Cikkünk frissül.
Vágólapra másolva!

Nem működik a menekültek európai uniós elosztásának rendszere,

az illegális migrációt meg kell állítani -

jelentette ki osztrák kancellár Bécsben Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott tárgyalását követően tartott közös sajtótájékoztatón. Sebastian Kurz hangsúlyozta, Ausztria és Magyarország "egy irányba megy" az EU külső határainak védelmében. Kiemelte, hogy hazája híd szerepet akarj betölteni. "Valamennyiünk érdeke, hogy együttműködjünk, Ausztria hozzá tud és hozzá is akar járulni ehhez" - tette hozzá. A bevándorlással kapcsolatban hozzáfűzte, új rendszert kell létrehozni, a fogadó országoknak kell eldönteniük, kiket akarnak befogadni.

Orbán Viktor: Megvannak a közös alapok

Orbán Viktor azt mondta a közös alapok megvannak az osztrák kancellárral, mivel egy politikai közösséghez tartoznak. A miniszterelnök szerint Európában egy komoly átrendeződés zajlik, Közép-Európa egyre inkább az unió gazdasági motorja lesz, miközben a britek távoznak. A következő 10 évben mindent meg kell tenni a sikeres közép-európai régió erősítéséért, mindez egy jó program Ausztria számára is – tette hozzá.

Orbán Viktor elmondta, hogy a legnagyobb fenyegetés a biztató közép-európai jövőre nézve a népvándorlás. A kormányfő külön megköszönte, hogy Ausztria segítette megvédeni Magyarország déli határát. Van egy kultúránk, amit szintén meg kell őrizni, van egy mód, amiben élünk, és ezt meg kell védeni. Nincs szükség Európában párhuzamos társadalmakra – mondta Orbán Viktor.

Egyetértettek abban, hogy nem lehet eltérés a határvédelem és a menekültek ügyének a rendezése között

– mondta a miniszterelnök. Schengent mindenkinek be kell tartania – tette hozzá.

Ez történt délelőtt

Orbán Viktor, magyar miniszterelnököt a bécsi kancellárián fogadta Sebastian Kurz, osztrák kancellár.

Korábban a bécsi magyar nagykövetségről indult el Orbán Viktor a Sebastian Kurzzal való találkozójára. Alább nézhetik meg a videót az indulásról.

Erhard Busek, volt néppárti alkancellárral már találkozott Orbán Viktor Bécsben - írta Facebook-bejegyzésében a magyar kormányfő.

Ha Bécs, akkor roppanós virsli és perec - írta korábbi Facebook-bejegyzésében Orbán Viktor miniszterelnök ausztriai látogatásáról. A kormányfő Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjének a társaságában reggelizett.

Bécsben találkozik Orbán Viktor miniszterelnök a 31 éves osztrák kancellárral. Mindketten a külső határok védelmét, az emberáradat, a migráció megállítását és a kvóták végleges elfelejtését akarják. Az új osztrák kormányprogramból jócskán visszaköszönnek az elmúlt közel nyolc év magyar intézkedései. Összefoglaltuk, mi várható a találkozón, miről lehet szó Bécsben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről