A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
09:00VívásAnna Marton-Katherine Paredes
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Brazília ki fog lépni az ENSZ migrációs csomagjából, ha hivatalba lép az új elnök

Jair Bolsonaro
Brazil's right-wing presidential candidate for the Social Liberal Party (PSL), Jair Bolsonaro votes during runoff elections, in Rio de Janeiro, Brazil, on October 28, 2018. (Photo by RICARDO MORAES / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
A nemrégiben megválasztott brazil elnök, Jair Bolsonaro arról beszélt, hogy Franciaország egyes részei már élhetetlenné váltak a bevándorlás és a migránsok miatt, és ezt nem szeretné saját hazájában. Azt is megígérte, hogy hivatalba lépése után Brazília kilép az ENSZ migrációs csomagjából – számolt be erről a 888.hu.
Vágólapra másolva!

Bolsonaro egy elő Facebook-bejelentkezésében beszélt a francia közállapotokról:

– mondta el a megválasztott brazil elnök.

Hozzátette: ezért a tömeges bevándorlás a felelős. Annak ellenére, hogy Franciaország mindent megtesz az ügy érdekében, a migránsok mégsem képesek integrálódni.

Forrás: AFP/Ricardo Moraes

Bolsonaro szerint az erős kulturális gyökereik miatt nem adják fel a kultúrájukat az újonnan Franciaországba érkezők, sőt, a szerzett jogaikat és privilégiumaikat annak a megvédésére akarják felhasználni.

– mondta.

A megválasztott elnök, bár nem fejtette ki pontosan, de valószínűleg az Észak-Afrikából az országba érkező muszlim hátterű migránsokra gondolt.

A 888 cikke felidézi, hogy az elmúlt években a nagy terrortámadások nyomán – Charlie Hebdo, Bataclan, Nizza – átalakult a franciák élete. Párizsban például képtelenség úgy bemenni egy nagyobb közösségi térbe, akár egy plázába, üzletbe is, hogy az embert ne vizsgálnák át fémdetektorral a biztonsági őrök. Rengeteg helyen pedig fémdetektoros kapuk vannak felállítva. A híresebb párizsi templomokba, például a Notre-Dame-ba is, csak ilyen kapun keresztül lehet bejutni.

Így teljesen érthető és megalapozott a brazil elnök félelme.

Bolsonaro kijelentette azt is, hogy bár Brazília aláírta az ENSZ migrációs csomagját, de januári hivatalba lépése után kilép a csomagból.

– jelentette ki az új brazil elnök.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!