A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
09:00VívásAnna Marton-Katherine Paredes
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Brazília az Egyesült Államokkal közösen szállít humanitárius segélyt Venezuelának

TOPSHOTS Horizontal AERIAL VIEW BRIDGE BORDER ROADBLOCK POLITICAL CRISIS Aerial view of the Tienditas Bridge, in the border between Cucuta, Colombia and Tachira, Venezuela, after Venezuelan military forces blocked it with containers on February 6, 2019. -
A Kolumbia felé vezető Tienditas hidat fizikailag zárták le a kormányerők. Az ország többi határátkelőén is hasonló útzárakat emeltek a katonák
Vágólapra másolva!
Brazília az Egyesült Államokkal közösen szállít humanitárius segélyt a venezuelai határra február 23-tól Juan Guaidó ellenzéki vezető kérésére - jelentette be Otávio Santana Barros brazil elnöki szóvivő keddi sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

Barros elmondta, hogy a gyógyszer- és élelmiszersegélyt az észak-brazíliai Boa Vista városából Guaidó szervezésében - venezuelai teherautókat vezető venezuelai állampolgárok - fogják átvinni a határon.
Jair Bolsonaro államfő szóvivője hozzátette azt is, hogy egy különleges tárcaközi csoportot bíztak meg a logisztikai kérdések lebonyolításával.

A brazil külügyi tárca közleménye szerint a segélyszállítmányokat Boa Vista és Pacaraima városokban fogják elhelyezni, ahonnan "Juan Guaidó ideiglenes elnök kormányzata" elszállíthatja azokat. "Brazília azért csatlakozik ehhez a fontos nemzetközi kezdeményezéshez, hogy támogassa Guaidó kormányát és a venezuelai népet" - derült ki az állásfoglalásból.

A Kolumbia felé vezető Tienditas hidat fizikailag zárták le a kormányerők. Az ország többi határátkelőjén is hasonló útzárakat emeltek a katonák Forrás: AFP/Edinson Estupinan

José Manuel Olivares, a hatalmától megfosztott, ellenzéki többségű venezuelai nemzetgyűlés egyik képviselője a National című helyi lapnak nyilatkozva elmondta: az ellenzék a polgárok tömeges részvételével akarja behozni a segélyeket az országba. "Nem tárhatom fel a taktikánk részleteit, de annyit elmondhatok, hogy át fogunk jutni" - jelentette ki.

A hivatalban lévő Nicolás Maduro baloldali elnök újra és újra leszögezte, hogy Venezuela nem fogad el "alamizsnát", nem engedi be az Egyesült Államok segélyeit, mert ezt a törekvést egy amerikai katonai beavatkozás előkészítésére szánt cselnek tekinti. Venezuelában hatalmi harc zajlik Maduro és a magát Venezuela ideiglenes elnökévé nyilvánító Juan Guaidó között.

Vladimir Padrino védelmi miniszter és a hadsereg Nicolás Maduro hivatalát támogatja Forrás: AFP/Yuri Cortez

Eközben Vladimir Padrino védelmi miniszter kijelentette: a hadsereg katonái továbbra is az ország határain állomásoznak, hogy megakadályozzák a területsértést. Padrino az amerikai támogatást élvező ellenzékre utalva leszögezte: az ellenzéknek a katonák "holttestein" kell áthaladni ahhoz, hogy "bábkormányt" hozzanak létre. Guaidó ezzel kapcsolatban azt hangsúlyozta, hogy az általa elnökölt törvényhozás hozza a döntéseket, nem egy külföldi hatalom.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!