V4NA: Busz motorterébe rejtőzve próbált Angliába átjutni egy migráns

Vágólapra másolva!
Újabb megdöbbentő videofelvétel került elő: a feltehetően észak-afrikai migráns egy angol jelzésű gépjármű motorterébe rejtőzve próbált illegálisan Nagy-Britanniába szökni. A franciaországi Calais-ban történt eset nem egyedi, az érintett busz sofőrje szerint aznap ez volt a harmadik eset, hogy valaki megpróbált elrejtőzni az egyik járműn – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség brit forrásokra hivatkozva.
Vágólapra másolva!

A sofőr, aki neve elhallgatását kérte, a Csalagúton keresztül készült visszatérni Franciaországból Angliába.

"A hosszú út előtt ellenőrzést tartottunk, ekkor vettük észre a szempárt, ami a motortérből ránk szegeződött. Valószínűleg alulról mászhatott be oda. Illedelmesen megkértük, hogy jöjjön ki onnan, és mivel mi többen voltunk, így nem ellenkezett" - mondta a The Sunnak a turistabusz sofőrje.

A turistabusz vezetője videofelvételt készített a dologról.

A férfi szerint aznap

ez volt a harmadik ilyen eset, hogy a buszparkolóban egy migráns megpróbált fellógni az egyik járműre, és illegálisan bejutni Nagy-Britannia területére.

Az észak-franciaországi migránstáborokból még mindig rengetegen próbálnak átszökni Nagy-Britanniába egy könnyebb élet reményében.

A francia rendőrség június elején kiadott számítása szerint az emberkereskedők idén 540 migránst csempésztek be a szigetországba, ami már most meghaladja a 2018-as teljes évre vonatkozó adatot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!